![](http://3.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/Spw64qxWszI/AAAAAAAAAXk/gmKxII33Q2o/s200/3.jpg)
Alma mindig van otthon, vagy a piacon. Az almatorta mindig hívogató desszert. Először összegyúrjuk az omlós tésztát, arányok: 3:2:1.
Én 30 dkg liszttel, 20 dkg vajjal és 10 dkg cukorral csináltam, ez pont elég a tortaformámhoz, hozzáadtam egy tojást, ezt összegyúrtam, majd a cipót folpackba csomagolva 1 órán át pihentettem a hűtőben.
![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/Spw6_HS2OGI/AAAAAAAAAXs/5s-mZCmBQTc/s200/1.jpg)
Addig meg lehet csinálni a rátétet, 4 közepes méretű nyári, kicsit savanykás almát meghámoztam, cikkekre vágtam, és 5 dkg vajjal meg 5 dkg cukorral 15 percig pároltam, tettem bele egy kis fahéjat is.
A tortaformát kivajazom, megszórom cukorral, és rálapogatom a tésztát, ráöntöm az almaszószt és 30-40percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése