Kértem egy Hun-tun levest, friss, vékony tésztatasakocskákban húsgombócok voltak csomagolva, lágy volt és finom. az erős-savanyú leves pedig merőben más volt, mint a gyorséttermekben, a megszokott nyák hiányzott a levesből és élvezettel ettem azt is.
Azután - mivel a szecsuáni konyha alapból csípős, amit én csak kis mértékben bírok - kikértem a pincér tanácsát, és zöldhagymás marhát rendeltem, tésztával. Csak faltam, különleges és nagyszerű ízek találkoztak a számban.
![](http://3.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SjS1JTUvN-I/AAAAAAAAAWs/o1WQKSQELKM/s200/IMG_0053.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SjS1lFj-GNI/AAAAAAAAAW0/6oC6RUq0t3M/s200/IMG_0056.jpg)
Desszertnek tangyuan-t kértem,
![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SjS131wzXSI/AAAAAAAAAW8/lp37Z-u4TLQ/s200/IMG_0063.jpg)
A tangyuan folyadékban úszott, apró kerek kis gombócok, fekete szezámmal töltve. Amint kivettem a vízből, kocsonyásan összeestek a gombócok, és ráharapva odaragadtak a szájpadlásomra.
![](http://3.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SjS2FaVvTsI/AAAAAAAAAXE/FxyDq_XNePA/s200/IMG_0068.jpg)
Wanghoz tehát bármikor, máskor is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése