Kértem egy Hun-tun levest, friss, vékony tésztatasakocskákban húsgombócok voltak csomagolva, lágy volt és finom. az erős-savanyú leves pedig merőben más volt, mint a gyorséttermekben, a megszokott nyák hiányzott a levesből és élvezettel ettem azt is.
Azután - mivel a szecsuáni konyha alapból csípős, amit én csak kis mértékben bírok - kikértem a pincér tanácsát, és zöldhagymás marhát rendeltem, tésztával. Csak faltam, különleges és nagyszerű ízek találkoztak a számban.


Desszertnek tangyuan-t kértem,

A tangyuan folyadékban úszott, apró kerek kis gombócok, fekete szezámmal töltve. Amint kivettem a vízből, kocsonyásan összeestek a gombócok, és ráharapva odaragadtak a szájpadlásomra.

Wanghoz tehát bármikor, máskor is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése