Karácsonykor nálunk 24-e este borlevessel indul a vacsora, fehérborból, habosan, majd a halászlé, idén gyufatésztával, ezt követi a hagyományos menü, a rántott ponty és sertésszelet. A köret majonézes és zelleres krumplisaláta, majd desszertnek a beigli.
Ilyenkor előkerül a régi családi étkészlet, az ezüst evőeszközök, a porcelán tányérok és csészék, a sorszámozott szalvétagyűrűk, monogrammal.
A kanál hatalmas, alig bírjuk a szánkba venni, de mindennek megvan az összehasonlíthatatlan hangulata.
De a 25-ét talán még inkább várjuk, mert akkor van kacsa,
párolt lilakáposztával,
zsírban megforgatott főtt reszelt krumplival,
és a megmaradt salátákkal.
2008. december 25., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése