![](http://4.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SU7DYgZhEcI/AAAAAAAAAM0/pw25a_ycH_c/s200/1.jpg)
A citromdzsemet így:
![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SU7Dhyu9aPI/AAAAAAAAAM8/hTp1Lr52_QA/s200/2.jpg)
Citromlekvár
Hozzávalók:
1 kg citrom
40 dkg cukor
Fél pohárnyi víz
Elkészítés: Meghámozzuk a citromot, és levágom róla a fehér részt is. 2-3 napig vízben áztatom, naponta párszor lecserélem frissre a vizet. Pár nap után apró darabokra vágom fel a gyümölcsöket, kiszedem a magjait, és azokat kidobom.
![](http://2.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SU7Dp8RCI-I/AAAAAAAAANE/JZYahNO8wSU/s200/3.jpg)
Szirupot készítek - a kevés vízhez hozzáadom a cukrot, pár perces főzés után hozzáteszem a citromdarabokat. Főzöm, amíg összeáll és besűrűsödik. Ez eltarthat akár fél vagy egy órán át is.
![](http://2.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SU7DxGxxcdI/AAAAAAAAANM/HtmMl7-nGWA/s200/4.jpg)
Ha nagyon híg marad, hozzátehetünk egy kis zselatint, de ha hagyjuk kihűlni, még tovább sűrűsödik. Üvegekbe töltjük.
3 megjegyzés:
És szarazdunsztba kell tenni? Koszi a valaszt:)
Karacsonyra keszulnek vele:)
bocsanat, kicsit elkesve: igen, szarazdunszt
Megjegyzés küldése