2009. január 31., szombat

Cigánypecsenye-körkép I.

Egyik kedvenc főfogásom a cigánypecsenye. Remek látvány, mikor a szalonna zsírjától csillog a jó fokhagymás hús, mellette aranylik a ropogós sült krumpli, és hófehér káposztasalátát tálalnak hozzá. Általában hasonlóan készítik, de azért érhetnek minket csalódások és kellemes meglepetések.

Butykos vendéglő- Eger
Még csak nézelődünk a hely előtt, de kicsit erőszakos vendégcsalogatók ugranak ki az ajtó elé, és behívnak, de mivel éhesek vagyunk, és a Cigánypecsenye felirat elvette az eszemet, bemegyünk. Kérem a pecsenyémet. Káposztasalátával.
Kiváló, amilyennek lennie kell. Pár párc alatt elkészül, hallom, ahogy klopfolják, szétterül a friss pecsenyehúson a préselt fokhagyma, mellette a pirospaprikás szalonna, és friss, ropogós hasábburgonya. Egy jó adag káposztasalátát kapok hozzá.
Gyomrom kitágulva, de pont jól lakom, se több, se kevesebb. Hozzá egy kis szóda, és megtörlöm a szám. Jól esett a hideg téli nap csúcspontjaként ez a fogás, megmelegedtünk. A kiszolgálás korrekt, gyors.

Butykos Kisvendéglő
3300, Eger , Szépasszonyvölgy 1.pavilon.

West End
A West End aljában elindulok az "éttermek" felé hátra, és az első vagy második ablaknál kikérem a cigánypecsenyémet. Elvitelre kérem, de az illattól alig bírok metrózni.
Otthon kibontom, korrekt adag, alul káposztasaláta, friss sültkrumpli, hasáb. Rendben van.

Nincsenek megjegyzések: