2009. február 27., péntek

Olasz est - alap olasz ételek

Megint összejöttünk, a lányokkal már kora délután, a fiúk később csatlakoztak, hogy egyenek. Olasz ételeket készítettünk, mondhatjuk, hogy az alap olasz ételeket.

Előételnek bruschettát, de a feltétek elkészítése elég sok időbe telt,

volt májas-gombás, pestos, sima fokhagymás olaj, paradicsomos-kakukkfüves és olajbogyós-mozarellás-bazsalikomos. Friss bagettszeleteket sütöttünk pirosra hozzá. Capresevel ettük. (bazsalikom, paradicsom, mozarella)






Aztán az első főétel gnocchi volt, márványsajtos-diós szósszal, az íze kissé kesernyés, megosztott minket, van, akinek nagyon ízlett, van, akinek egyáltalán nem. Én a kesernyéssége miatt az utóbbi csoportba tartoztam.






Aztán jött az eredeti lasagne, aminek a receptjét a bűvös szakácsról szedtem (http://buvosszakacs.blog.hu/2008/10/23/lasagne_al_forno"), marhanyakból csináltuk, és a csillagánizstól meg a szegfűszegtől édeskés íze lett, és olyan sötétbarnás, ha színnel kéne kifejezni. Nekem közelebb áll a szívemhez a "magyaros" változat, darált sertéscombból, édeskés és mentolos fűszerek nélkül, de érdekes ízhatás volt.



A desszert pedig pannacotta, karamell szósszal, csak úgy etette magát, még most is összefut a nyál a számban, ha az ízére gondolok.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az Igen, talan igy