![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SviM-Tk5QAI/AAAAAAAAAaE/f7OLqB8Xvmo/s200/1.jpg)
Nézegettem a quiche recepteket, valami húsosat, szalonnásat, mégis könnyűt szerettem volna, ekkor találtam Zsófi foodblogján a következő receptet:
http://kakaoscsiga.blogspot.com/2007/09/hagyms-quiche.html4 személyre (1 piteformához)
1 adag omlós tészta
20 dkg hagyma (kb 3 jókora fej)
6 dkg húsos füstölt szalonna
4 tojás
3 dl crème fraiche (vagy fele tejföl fele tejszín keverék)
1,5 dl tej
2 ek reszelt ementáli vagy gruyère sajt
só, bors, szerecsendió
Blansíroztam a hagymát és a főtt füstölt császárszalonnát, ezt a tésztára pakoltam,
![](http://3.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SviNbR9f9_I/AAAAAAAAAaM/fAC0ZW2ZP1M/s200/2.jpg)
összekevertem a tojást, tejfölt, tejszínt és a tejet, megfűszereztem, és beleöntöttem a formába, rá a tésztára. Csodálkoztam, hogy ennyire folyós, de betartottam a recept utasításait. A tetejét megszórtam sajttal, ami szinte mind eltűnt a folyós "krémben".
![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/SviNlRl5K9I/AAAAAAAAAaU/exml3IO-B9E/s200/3.jpg)
Megsütöttem, gyönyörűen feljött, szép lett, a családban ízlett, de nekem túl krémes és könnyű lett, mintha valami lágy sajtot szeleteltem volna. Legközelebb nehezebb, testesebb variációt próbálok, de ha valaki könnyűre vágyik, ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése