2009. november 9., hétfő

Sült kínai tészta

Napok óta kívántam már a sült tésztát, az orromban volt a kínai éttermek tésztájának illata. Vettem fél kilo kínai tésztát, kifőztem a felét, wokban olajon hagymát pirítottam, mellétettem apróra vágott habanera paprikát, hozzáadtam a vékony csíkokra vágott káposztát (kb fél fejnyit) és répát (3db), hozzádobtam 20 dkg mungóbabcsírát, meglocsoltam jó sok szójaszósszal és a zöldségeket puhára pároltam. Öntöttem alá egy kis vizet, és mikor a zöldségek még ropogósak, de már puhák voltak, hozzáadtam 3-4 gerezd összenyomott fokhagymát. Belekevertem a kifőzött kínai tésztát és jól összemelegítettem. Friss, meleg jó illatú és gyors kínai vacsorát ehettünk, jó nagy adag lett, olyan 3-4 főre elegendő és kiadós, de hamar elfogyott.

Nincsenek megjegyzések: