2008. november 9., vasárnap

VEGA - Indiai magyarosítva - Töltött párnácska

Töltött párnácska

Tészta: 2 bögre liszt (használhatunk fehér, teljes kiőrlésű és graham lisztet is), 1 csomag élesztő, csipetnyi cukor, só, 3 evőkanál vaj (legjobb a tisztított vaj, vagyis ghí, de sima vajból vagy növényi olajjal is elkészíthetjük, de ghítől lesz igazán omlós a tészta)
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros vízben. Összekeverjük a lisztet, sót, zsíradékot, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát úgy, hogy elváljon az edény falától. ha túl száraz önthetünk hozzá langyos vizet, ha túl nedves, adjunk hozzá lisztet. Fél órát hagyjuk pihenni, közben egyszer még átgyúrhatjuk.
Majd szakítsunk le kis gömböket a tésztából, kör alakúra nyújtsunk ki és töltsük meg a töltelékkel. Utána hajtsuk össze a kört és sodorjuk meg a végét, hogy ne jöjjön kis a töltelék.
Közepes lángon, kivajazott tepsiben süssük aranybarnára.
Tölteléknek használhatunk pirított zöldségeket, sajtot, juhtúrót, de elkészíthetjülk édesen is. Megtölthetjük darált diós-almás, túrós-mazsolás vagy mákos-meggyes töltelékkel is. Készíthetünk hozzá paradicsomos, avokádós, de pudingos, lekváros öntetet is, ízlésünktől, kedvünktől és az otthon található alapanyagoktól függően. /Era/

Nincsenek megjegyzések: