2008. október 22., szerda

Limoncello - az olasz citromlikőr

Nápolyban jártamkor jegyeztem fel a limoncello elkészítési módját, és hazaérkezéskor alig vártam, hogy elkészíthessem. Akkor még lehetett kapni a patikákban fél literes alkoholt olcsóbban, de már csak kisebb adagban árusítják elég drágán. Ezért jobb híján megteszi valami tiszta ital, esetleg pálinka vagy vodka is alapszesznek.
íme a recept:



Vegyünk 5 darab szép citromot, mossuk jól meg, majd hámozzuk le a héját, de csak a sárga részt, a fehéret hanyagoljuk. A felvágott citromhéjat tegyük egy befőttesüvegbe, majd öntsük rá a fél liter alkoholt, és zárjuk jól le. Hagyjuk állni 7-10 napig, olykor rázzuk meg kicsit.


Egy hét után 375 gramm cukrot fém lábasban 8-10 deciliter vízzel összeforralunk, szirupot készítünk.


Ha kihűlt, hozzáöntöm a leszűrt citromos alkoholt, és kész is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

épp a napokban gondolkoztam a jó kis recepten... és nem megtaláltam?:-) muki