Egyik péntek este megleptük magunkat azzal, hogy baráti társaságban török ételeket készítünk, közben török zene szólt, és viszonylag hamar, még éjfél előtt tálalásra került a sor.
Kezdtük egy joghurtos báránylevessel, amit csontból és kevés húsból készítettünk, zöldségekkel, majd hozzáadtuk a joghurtot.
A főétel kebap volt.
Hagymát pirítottunk, majd megpuhítottuk rajta a lecsontozott, pár centis darabokra vágott bárányhúst,
és paradicsomlével összefőztük.
Tettünk hozzá egy különleges édeskés fűszerkeveréket.
Utána még 10 percig sütöttük forró sütőben.
A levét félretettük, a ragut pedig összekevertük mexikói zöldségkeverékkel.
Ezután kinyújtottuk a levelestésztát, majd feldaraboltuk 10-12 centis négyzetekre, ezekből lesznek majd a batyuk.
Ezeket kis pihentetés után beolajoztuk, majd újra kinyújtottuk. Megtöltöttük a húsos töltelékkel, és batyukat készítettünk belőlük négy sarkukat behajtogatva.
Tepsibe helyeztük a csomagokat, fejjel lefelé, hogy ne nyíljanak szét, megkentük tojással, majd 10 percig forró sütőben sütöttük, majd még közepes lángon, amíg meg nem pirult.
Ezután tálalunk, és a maradék hússzószt hozzáöntjük, ha maradt töltelék, mellé lehet tenni azt is.
A desszert a kedvencem, a baklava volt.
Margarinnal kikenjük a tepsit, majd lefektetünk pár réteslapot,
megkenjük azt is margarinnal, és rászórjuk a darált vagy durvára tört diót, amibe teszünk egy kis fahéjat.
Ezt pár laponként rétegelve folytatjuk, a tetejére kb 4 lapot helyezünk.
Sütés előtt háromszögekre szeljük,
majd megsütjük.
Cukorszirupot készítünk, mézet is téve bele, és a még meleg baklavára csurgatjuk.
2008. október 4., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése