2009. március 14., szombat

Amerikai palacsinta

Reggelire omlett, rántotta vagy szendvics helyett laktató és finom az amerikai palacsinta. Mi a palacsintát általában ebédre vagy desszertként esszük, de a tengeren túl ez gyakori reggeli, frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, de hidegen nassolva is jól esik. Tapintása puha, mint a szarvasbőré.
A tésztája így készül:

1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
egy kevés olvasztott vaj
1 teáskanál cukor (a mai receptek nem írnak cukrot, de szerintem nem árt ennyi bale)
1 zacskó sütőpor
két csipet só

Egy kis vajat melegítünk a serpenyőben, és kisütjük a palacsintákat, nem kell, hogy teljesen körbeérjen, legyen kisebb, mint a magyar, de mivel nem folyós a tészta, ezért nem is folyik szét a peremig.


Ha készen vannak, együk meg melegében, csurgassunk rá juharszirupot, én tettem rá karamellszószt és csokiöntetet,


valamint a még nyers felére pakoltunk banán és almakarikákat, és utána fordítottuk meg.





Lehet sósan is csinálni, süthetünk rá bacont vagy sonkát, esetleg tojást, vagy tehetünk rá kukoricát is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmmm, és milyen finom volt csoki öntettel!! Az a jó benne, hogy mivel sűrűbb a tésztája, és vastagabbra kell kisütni, ezért a kevesebb kézügyességgel megáldott "konyhaművészek" is biztonságosan ki tudják sütni a palacsintákat!