Reggelire omlett, rántotta vagy szendvics helyett laktató és finom az amerikai palacsinta. Mi a palacsintát általában ebédre vagy desszertként esszük, de a tengeren túl ez gyakori reggeli, frissen, melegen fogyasztva a legfinomabb, de hidegen nassolva is jól esik. Tapintása puha, mint a szarvasbőré.
A tésztája így készül:
1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
egy kevés olvasztott vaj
1 teáskanál cukor (a mai receptek nem írnak cukrot, de szerintem nem árt ennyi bale)
1 zacskó sütőpor
két csipet só
Egy kis vajat melegítünk a serpenyőben, és kisütjük a palacsintákat, nem kell, hogy teljesen körbeérjen, legyen kisebb, mint a magyar, de mivel nem folyós a tészta, ezért nem is folyik szét a peremig.
Ha készen vannak, együk meg melegében, csurgassunk rá juharszirupot, én tettem rá karamellszószt és csokiöntetet,
valamint a még nyers felére pakoltunk banán és almakarikákat, és utána fordítottuk meg.
Lehet sósan is csinálni, süthetünk rá bacont vagy sonkát, esetleg tojást, vagy tehetünk rá kukoricát is.
2009. március 14., szombat
Amerikai palacsinta
Címkék:
amerikai palacsinta,
csokiöntet,
édesség,
gasztro,
juharszirup,
palacsinta,
reggeli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hmmm, és milyen finom volt csoki öntettel!! Az a jó benne, hogy mivel sűrűbb a tésztája, és vastagabbra kell kisütni, ezért a kevesebb kézügyességgel megáldott "konyhaművészek" is biztonságosan ki tudják sütni a palacsintákat!
Megjegyzés küldése