![](http://3.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/Sbu3FYpYy8I/AAAAAAAAAVM/UTKp8--pKTY/s200/IMG_0015.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/Sbu44oRvKPI/AAAAAAAAAVU/h-4eASlz-f0/s200/IMG_0006!!.jpg)
A tésztája így készül:
1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
egy kevés olvasztott vaj
1 teáskanál cukor (a mai receptek nem írnak cukrot, de szerintem nem árt ennyi bale)
1 zacskó sütőpor
két csipet só
Egy kis vajat melegítünk a serpenyőben, és kisütjük a palacsintákat, nem kell, hogy teljesen körbeérjen, legyen kisebb, mint a magyar, de mivel nem folyós a tészta, ezért nem is folyik szét a peremig.
![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/Sbuupg1xbpI/AAAAAAAAAUs/fY2jcpUXI4I/s200/IMG_0004.jpg)
Ha készen vannak, együk meg melegében, csurgassunk rá juharszirupot, én tettem rá karamellszószt és csokiöntetet,
![](http://1.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/Sbuu6H2XfhI/AAAAAAAAAU8/c4NpXS5yvtE/s200/IMG_0013.jpg)
valamint a még nyers felére pakoltunk banán és almakarikákat, és utána fordítottuk meg.
![](http://4.bp.blogspot.com/_XiTc-Dugbpg/Sbuux8qTvFI/AAAAAAAAAU0/VJuCC8ZZU8A/s200/IMG_0010.jpg)
Lehet sósan is csinálni, süthetünk rá bacont vagy sonkát, esetleg tojást, vagy tehetünk rá kukoricát is.
1 megjegyzés:
Hmmm, és milyen finom volt csoki öntettel!! Az a jó benne, hogy mivel sűrűbb a tésztája, és vastagabbra kell kisütni, ezért a kevesebb kézügyességgel megáldott "konyhaművészek" is biztonságosan ki tudják sütni a palacsintákat!
Megjegyzés küldése