

A tésztája így készül:
1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
egy kevés olvasztott vaj
1 teáskanál cukor (a mai receptek nem írnak cukrot, de szerintem nem árt ennyi bale)
1 zacskó sütőpor
két csipet só
Egy kis vajat melegítünk a serpenyőben, és kisütjük a palacsintákat, nem kell, hogy teljesen körbeérjen, legyen kisebb, mint a magyar, de mivel nem folyós a tészta, ezért nem is folyik szét a peremig.

Ha készen vannak, együk meg melegében, csurgassunk rá juharszirupot, én tettem rá karamellszószt és csokiöntetet,

valamint a még nyers felére pakoltunk banán és almakarikákat, és utána fordítottuk meg.

Lehet sósan is csinálni, süthetünk rá bacont vagy sonkát, esetleg tojást, vagy tehetünk rá kukoricát is.
1 megjegyzés:
Hmmm, és milyen finom volt csoki öntettel!! Az a jó benne, hogy mivel sűrűbb a tésztája, és vastagabbra kell kisütni, ezért a kevesebb kézügyességgel megáldott "konyhaművészek" is biztonságosan ki tudják sütni a palacsintákat!
Megjegyzés küldése